een aantrekkelijke, goed werkende website

Een professionele website straalt geloofwaardigheid, vertrouwen en overtuigingskracht uit. En brengt je organisatie dichter bij je publiek of je klanten. Maakt je zaak zichtbaarder, bereikbaarder. 

Enkele belangrijke kenmerken voor een aantrekkelijke, goed werkende website:

Waardevolle inhoud

We overleggen wat jouw boodschap of visie precies is. En wie jouw doelpubliek is. Wat is de juiste “tone of voice”, òòk belangrijk! Ik zorg samen met jou mee voor een relevante inhoud: nuttige informatie die er écht toe doet, en waarmee jij je doelpubliek of je ideale klant bereikt en raakt.

Aantrekkelijk ontwerp

Ik ontwerp een visueel aantrekkelijke stijl die past bij je merkidentiteit. Een uniek logo, aantrekkelijke kleuren, lettertypes, afbeeldingen, grafische elementen… maken een positieve indruk op je bezoekers. Hierbij telt: ik hou het evenwicht in het oog. Het ontwerp ondersteunt de inhoud en functionaliteit van de website, niet omgekeerd. 

Duidelijke structuur

De inhoud van je website organiseer ik op een logische en gestructureerde manier. Met een doordachte verdeling in pagina’s (en/of sub-pagina’s), compacte tekstblokken, heldere taal, duidelijke titels, uitnodigende knoppen, een overzichtelijk menu. 

Intuïtieve navigatie

Ik maak de navigatie van je website eenvoudig en intuïtief, zodat gebruikers gemakkelijk door je site kunnen bladeren en vinden wat ze zoeken. Een duidelijk gestructureerd menu, een zoekfunctie en overzichtelijke links kunnen hierbij helpen.

Op alle schermformaten

De lay-out van je website is geoptimaliseerd voor desktop, tablet en smartphone. Dat wil zeggen dat het ontwerp zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten, zodat de bezoeker van je site altijd een optimale ervaring heeft.

Call-to-action

Ik zorg voor duidelijke en prominente knoppen en links om de bezoekers te begeleiden naar de gewenste acties: contact nemen, informatie aanvragen, inschrijven voor een nieuwsbrief, het kopen van een product of ticket, een donatie, een link naar een andere pagina of je sociale media…  (En ook dat waardeert een zoekmachine om je website hoger in de zoekresultaten te brengen).

Snelle laadtijd

Ik zorg ervoor dat je website snel laadt. Langzame laadtijden kunnen bezoekers frustreren, zodat ze je site verlaten. Ik optimaliseer afbeeldingen, gebruik caching en zorg voor een efficiënte hostinginfrastructuur om de laadtijd te minimaliseren

Betrouwbare en veilige hosting

Ik werk met een betrouwbare hostingprovider die ervoor zorgt dat je website altijd beschikbaar is en in hoge mate veilig is tegen hackers en malware. Zij zorgen o.m. voor een dagelijks back-up en on-the-spot hulp bij technische problemen, zodat ik een eventuele hapering snel en efficiënt kan oplossen.

Zoek- en vindvriendelijk

SEO is een complexe zaak, een vak apart. Ik zorg voor de basis: een betere vindbaarheid op basis van de teksten en afbeeldingen op je site. Dat is o.m.: een kwaliteitsvolle inhoud die relevant is voor je doelgroep, “meta-tags” die je site of je site-pagina’s efficiënt samenvatten in de online zoekresultaten, afbeeldingen van je site die verschijnen (en verwijzen naar je site) als je online op afbeeldingen zoekt. Voor een vrijblijvende “premium”-SEO, werk ik samen met een externe partner.

Privacy

Ik zorg ervoor dat de basisregels wat betreft privacy en verkoop worden gerespecteerd: het accepteren van cookies (het voelt misschien wat afremmend, maar het is écht wel verplicht), een beveiliging van het e-mailverkeer via je site, een verwijzing naar je privacy-beleid (ik bezorg je een voorbeeldtekst), de verkoopsvoorwaarden als je ook online verkoopt…

Follow-up: up-to-date en veilig

Als je dat wil, onderhoud en update ik je site op regelmatige basis. Op de manier en de frequentie die we samen overleggen.

Hou je site bij de tijd!

Een website leeft: regelmatig de content aanvullen is eigenlijk een must, ook al is een website “statischer” dan sociale media. Zorg dat je geen acties van drie weken of drie maanden geleden aankondigt, dweep niet met de Sint als we al half augustus zijn. Oud nieuws is géén nieuws. Tip: werk met nieuwsberichten, die je steeds aanvult, of een blog. En onderhou die! Kan je daarvoor wat hulp of structuur gebruiken? Ook daar help ik bij.

Wat is de kostprijs voor een website op jouw maat?

De kostprijs voor het ontwerpen van een website is afhankelijk van de omvang en de complexiteit van het ontwerp en van extra functionaliteiten
zoals een webshop, koppelingen met externe systemen of diensten, sociale media-integraties, dynamische en interactieve informatie, meertaligheid, reserverings-of betaalmodule…

Wil jij weten hoe veel een website jou zal kosten?
Na een intake-gesprek maak ik een offerte op maat.  

Wil je weten wat jij aan mij hebt? Bel of mail me.

Bert Van Hoorickstraat 41/5
9300 Aalst

BE 0855 550 688